Friese hengst Parcival van Weerter Stadsgilde overleden

5 reacties
Paradepaard Parcival in mei 2015

De Friese hengst Parcival, het imponerend paradepaard van het Weerter Stadsgilde Sint Catharina is niet meer. Vlak voor de jaarwisseling blies het dier zijn laatste adem uit. De gitzwarte hengst veroverde in de loop van zijn lange leven de harten van enorm  veel mensen in Weert en ver daarbuiten.

Parcival werd 29 jaar geleden geboren op de Van Horne Hoeve in Weert. Hier bracht het geduldig paard enkele ruiters de grondbeginselen van de rij- en dressuurkunst bij. Het dier was de vriendelijkheid zelve en oefende om die reden dan ook een grote aantrekkingskracht op mensen uit. Parcival was een all-round-paard: Dienstbaar en in voor elke klus. Vanwege zijn onverstoorbaar karakter ook uiterst geschikt als  begeleidend paard tijdens buitenritten. Maar ook als blikvanger bij de boerenbruiloft of voor de bruidskoets in het hartje Eindhoven.

Hij zal de herinnering ingaan als de grote eye-catcher van Weerter Stadsgilde. Op menig OLS stal hij tijdens de parade de show. Zoals hij dat ook deed tijdens het bezoek van de Koninklijke Familie tijdens Koninginnedag in 2011.  Nogal wat mensen in Weert en omstreken kenden de hengst bij naam. Op buitenritten werd het paard geregeld door enthousiaste kinderen  toegeroepen. De hengst werd 29 jaar: een respectabele leeftijd voor een Fries paard.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties