Grote brand in loods met auto’s in Nederweert

Update – Nederweert – De hulpdiensten zijn maandag rond 18.00 uur massaal gealarmeerd vanwege een grote brand in Nederweert.

Aan de Booldersdijk woedt een grote brand in een loods. Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om een loods van 40 bij 15 meter. Er zou niemand meer aanwezig zijn. Wel staan er vijf auto’s in de loods.

De brand zorgt voor een flinke rookontwikkeling.

Update 18.55 uur: De brand is inmiddels opgeschaald naar een zeer grote brand. Verschillende brandweerkorpsen uit de regio zijn gealarmeerd om bijstand te bieden. Ook is er een adviseur gevaarlijke stoffen aanwezig en wordt er momenteel een grootschalige watervoorziening opgesteld.

De brandweer probeert te voorkomen dat aangrenzende gebouwen ook vlam vatten.

Update 19.30 uur: Bewoners die woonachtig zijn in de Peelsteeg en Karissteeg kunnen overlast ervaren van rook en stank. Houd indien dat het geval is ramen en deuren gesloten en blijf uit de rook.

Update 20.50 uur: De brand kan in het noorden van Nederweert overlast veroorzaken van rook en stank. Heb je overlast sluit dan ramen en deuren, zet ventilatie uit en blijf binnen.

Betreft het noorden van Nederweert, omgeving Peelsteeg, Karissteeg, Hartstraat, Kleine Steeg, Bloemerstraat, Bosserstraat, Aan Veertien en Nieuwe Hoeven.

Dit bericht wordt aangevuld met de laatste informatie vanuit Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Bekijk een video: https://youtu.be/NDsGAU9lF2w