HEWO in Weert maakt energiebesparende plisségordijnen

Bijna 40 jaar geleden startte Henk Wouters zijn bedrijf HEWO. Jarenlang reed hij met zijn bus boordevol stoffen en vloerbedekking van klant naar klant. In Weert en ver daarbuiten was zijn bedrijf een begrip.

In 2010 besloot hij het roer om te gooien. Hij nam afscheid van zijn bus en richtte zich, samen met zijn vrouw Marlie, op het ontwikkelen en produceren van raamdecoratie. Aan de Willem I straat, direct naast het kanaal, vind je de showroom en de fabriek van HEWO Raamdecoratie, zoals het bedrijf tegenwoordig heet.

Advies

Klanten van informatie voorzien zoals hij vroeger in de tijd van de HEWO-bus deed gebeurt niet zo vaak meer. Internet blijkt voor veel consumenten tegenwoordig een goede informatiebron. De website van HEWO wordt hiervoor vaak geraadpleegd. “Maar als mensen met vragen onze showroom bezoeken geef ik ze nog graag advies”, zo benadrukt Henk.

Geld besparen

In deze tijd van hoge energiekosten valt er ook met raamdecoratie geld te besparen. Wouters; “Plisségordijnen hebben, met name als ze een honingraadmotief hebben, een hoge isolatiewaarde. De ‘holle cellen’ in de gordijnen bevatten stilstaande lucht. “Daardoor kun je er goed mee isoleren en de warmte in de zomer en de kou in de winter goed buiten houden”.

In deze video geeft Henk Wouters meer tips als het gaat over het isoleren van je woning met raamdecoratie. De kleur van rol-, vouw- of plisségordijnen blijkt hier een belangrijke rol in te spelen. Assistent bedrijfsleider Nando de Jong laat ons in de fabriek van HEWO zien hoe de fabricage van raamdecoratie op maat in zijn werk gaat: https://youtu.be/TknSAVg9DtU.

Meer informatie over HEWO Raamdecoratie en haar producten vind je hier: www.raamdecoratieshop.nl.