Prinses Myrthe I en adjudant Milena van Basisschool De Kameleon

Vrijdagochtend 27 januari om 11 minuten over 11 is prinses Myrthe de 1ste uitgeroepen op Basisschool De Kameleon. Na een geheimzinnige act in het Kameleon theater is zij aan alle kinderen van de school bekend gemaakt. Samen met haar adjudante Milena zal zij carnaval op de school en in de wijk Fatima voor gaan. 

Receptie

Vanavond (28 januari) zal er een receptie plaatsvinden voor deze hoogheden. De buurtvereniging van Fatima heeft dit georganiseerd in combinatie met een feestavond. Iedereen is van harte uitgenodigd om Myrthe en Milena vanaf 19.11 uur te komen feliciteren en er samen een groot feest van te maken.

Optocht

Ook zal er op vrijdag 17 februari om 10.00 uur een optocht door Fatima trekken. De voorbereidingen per groep zijn al in volle gang en prinses Myrthe kan niet wachten om jullie allemaal aan de kant te zien staan. De route van de optocht is zichtbaar op de flyers en de posters in de wijk. Ook is de flyer toegevoegd aan dit bericht.

Proclamatie

Willen jullie Myrthe en Milena al wat beter leren kennen? Hieronder volgt de proclamatie: Ich bin Myrthe, Jeugdprinses Myrthe I, beej de gratie van Juf Karin en Bassisschoeël de Kameleon, Hieërser oeëver Fatima, ongersteundj doeër mien adjudante Milena. Dochter van Cliff en Sandra Peeters, 11 jaor aod en groeëte zöster van Quinn. Mieën groeëtste hobbies zeen danse en zînge mèr ich haoj auch van bieëste. Ich haoj mich bieëzig met de verzörging van oeës twieë kittens Vosje en Pinkie. Daonaeve bring ich eedere vriêdigaovendj doeër beej de scouting, lekker fikkie stoeëke en in buim klumme. Ich bin gek op vastelaovendj veere, lekker op zoôndig same de stad in. Wat sjieëk det de vastelaovendj dit jaor weer in alle hieëvigheid los kin barste.

Mijn naam is Milena Smetek, dochter van Ewelina en Marcin Smetek. Ik ben 13 jaar geleden geboren in Polen maar woon nu al vele jaren in Weert. Samen met mijn zusje Emma van 16 maanden en mijn grote broer Kacper van 15 jaar woon ik aan de Gebroek op Boshoven. Als hobby speel ik graag ping pong en basketball.

Vae doon uch loate wiête dèt: Vae gruuëts zeen op Fatima en de Wieërter vastelaovendj ònger ôs deviês: Met dies twee vrullie veurop zette vae de Vastelaovund op ziene kop! Vastelaovendj Same, Fatima Alaaf!Alaaf, alaaf, alaaf!

Bekijk de optochtroute: https://iwdg.nl/3Y0zPL2 (PDF)