V.V. De Mennekes viert 33-jarig jubileum

Algemeen Vastelaovendj Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Facebook-pagina V.V. De Mennekes

Drie keer elf jaar geleden is het dat Marcel Keulen en Jean-Paul Köster V.V. De Mennekes oprichtten. Dat vieren ze op zondag 12 februari 2023 vanaf 14.33 uur bij Café Du Commerce.

Terug in de tijd

Het eerste jaar na de oprichting van V.V. De Mennekes was het meteen raak: geen optocht vanwege de Golfoorlog. In de jaren daarna was er echter geen houden aan. Er werden volop motto’s bedacht en creaties gebouwd.

Het Mennekespeliês was gevestigd bij Café Royal op Fatima. Een geweldig buurtcafé waar de mannen goed verzorgd werden. De Mennekes werden echter groter en de club werd uitgebreid met Hennie en Bert van Gemert.

Hiermee werd ook het bouwkundig vermogen opgekrikt. Dat maakte dat De Mennekes er als kwartet altijd gewaagd bij liepen. En bouwen konden ze! Bij Stockmans en Albers Parket, want daar was alle apparatuur aanwezig die ze nodig hadden.

Activiteiten

Na de sluiting van Café Royal moest er een nieuw peliês gevonden worden. Bij Du Commerce werden De Mennekes met open armen ontvangen door Guido. Een hapje en een drankje geserveerd door Boudewijn en de lekkere stamppot van Carin gingen er altijd wel in.

De club is hecht en ook buiten het seizoen actief. Zo zijn ze in Albufeira en Alicante geweest, waar ze ongelofelijk veel plezier hebben gehad. Ook vice-voorzitter Guido is er altijd bij.

Hoogtepunten

Hoogtepunten waren diverse eerste en tweede prijzen en als klapper de Knauwelpriês. Het jaar waarin ze in een jacuzzi zaten was voor de mannen wellicht de mooiste van allemaal.

Een speciaal woord van dank wijden zij aan de dames voor het schminken en ook de bordjesdragers, die altijd voor hen klaarstaan.

“Vastelaovendj zit in os hert en neere, de mennekes zullen dit altieed saame blieeve veere.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie