Voer jij het gesprek met je kind over wapens, drugs en criminaliteit?

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (sabphoto)

Dat ouders het op enig moment met hun kind moeten hebben over de ‘bloemetjes en de bijtjes’, is algemeen bekend. Maar voer jij als ouder ook een gesprek met je kind over messen, plantjes en pilletjes?

Jongeren betrokken bij criminele activiteiten

Steeds meer jongeren worden op steeds jongere leeftijd geronseld voor criminele activiteiten. Denk hierbij aan het wegbrengen van een pakketje, op de uitkijk staan of een bankpas uitlenen. Het is belangrijk dat ouders of verzorgers met hun kind het gesprek voeren over dit soort activiteiten. Als zij open het gesprek aangaan over onderwerpen als criminaliteit, maar ook het gebruik van wapens en drugs, zullen kinderen mogelijk sneller om hulp vragen als ze hiermee in aanraking komen.

Crimitalk

Op de website van Crimitalk vind je 40 stellingen en vragen om te bespreken met je kind. Crimitalk.nl is een gesprekstool die zowel online als offline, alsook in de vorm van een set kaarten verkrijgbaar is en die het makkelijker maakt voor ouders om met hun kind over criminaliteit, drugs en wapens te praten. Op het platform vind je veel informatie over deze thema’s. Ook kun je er terecht bij hulppartners.

RIEC Limburg

Crimitalk.nl is ontwikkeld door het RIEC Limburg. Dit is een samenwerkingsverband tussen onder andere gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en provincie. Het RIEC ondersteunt haar partners in het bestrijden van ondermijnende criminaliteit. De aanpak van jeugdige ondermijning in Limburg is nodig: uit onderzoek werd een verontrustende stijging geconstateerd van het aantal jonge minderjarigen dat betrokken is bij ernstige drugscriminaliteit. Ook is er sprake van verharding, wat zich uit in ernstiger geweld en wapengebruik op jongere leeftijd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie