Vorstenwissel tijdens prinsenbal van CV de Moerebuuk in Ell

Ell – Op zaterdag 7 januari vond er een vorstenwissel plaats tijdens het prinsenbal van CV de Moerebuuk in Ell. Henri Verstappen gaf het stokje over aan Steef Maessen.

Henri was vorst van 2007 tot 2009 en van 2011 tot 2022. In 2010 was hij zelf prins van de Moerebuuk. Tijdens de vorstenwissel, die door Groeëtvorst Jan Custers werd geleid, werd er stilgestaan bij het jarenlange vorstenschap van Henri. Als dank voor al die jaren als Vorst werd Henri tot zijn grote verrassing benoemd tot Groeëtvorst van CV de Moerebuuk.

De kersverse Groeëtvorst had vervolgens de taak om Steef Maessen te benoemen als nieuwe Vorst van CV de Moerebuuk. Na het omhangen van de versierselen en het opzetten van de nieuwe Steek kwam er een groot applaus vanuit de zaal voor Steef én de nieuwe Groeëtvorst Henri.

Prins Micky I

En dan het prinsebal! Na twee jaar mocht er eindelijk weer een prins uitgeroepen worden. Heel Ell was uitgelopen, want het gonsde al weken van de namen van potentiële prinsen in het dorp.

Het prinsencomité had goed werk geleverd en na een spannende uitroeping door vorst Steef én Groeëtvorst Henri was het moment daar: de 72ste prins van de Moerebuuk is Micky Beurskens! Samen met Sofie van Logtestijn als prinses en de adjudanten Cas, Joost en Thom en de dames Bo, Maud en Romy is het gezelschap compleet.

Prins Micky regeert onder het motto: “Fieëstj vandaag, dinktj neet aan mörge, want de man mèt de hamer, zal uch koppien bezörge!”

Jeugdprinsenbal

Na het grote prinsenbal op zaterdagavond was het zondag de beurt aan de jeugd. Een spetterende bòntje middig met zang, dans en toneel vormde de opwarmer voor hét jeugdprinsenbal. Aan deze middag werkten maar liefst meer dan 100 kinderen mee!

Na de bòntje middag werd door middel van een spel bekendgemaakt wie dit jaar het jeugdprinsenpaar vormen: Ties Heijkers en Imke Moonen met hun adjudanten Jesse Stals en Marit Snijders. Zij regeren onder het motto: “Aan ‘t net of euver ‘n moor, same springe wae de Vastelaovendj door!”