VPRO Tegenlicht Meet Up Weert: De Kloofdichters

Algemeen Weert 1 reactie 3 min. leestijd

Praat op 31 januari mee over de VPRO Tegenlicht uitzending De Kloofdichters tijdens de Tegenlicht Meet Up in Weert. Geef je mening, luister naar die van anderen en doe samen ideeën op voor verandering. In 2023 is het overkoepelende thema van Tegenlicht: radicale hoop.

VPRO Tegenlicht

VPRO Tegenlicht laat in januari een maand lang de kloven zien die dwars door Nederland lopen, maar vooral ook de mensen die die kloven proberen te dichten. Want die kloven, dat zijn er bijna te veel om op te noemen: die tussen hoger- en lageropgeleiden, tussen werknemers met vaste contracten en flexwerkers, tussen huizenbezitters en huurders, tussen kansrijk en kansarm, tussen vermogend en verschuldigd.

Er zijn op dit moment zoveel crises tegelijk, dat het moeilijk is om optimistisch te zijn. De wooncrisis, klimaatcrisis, onderwijscrisis, energiecrisis: stuk voor stuk raken ze steeds meer mensen. Tot voor kort waren vooral mensen aan de onderkant van de samenleving de dupe, maar inmiddels voelt ook de middenklasse de groeiende kloof en neemt de armoede verder toe.  

Mensen verliezen hoop, de kloof tussen arm en rijk wordt groter en de sfeer in het land is soms grimmig te noemen. Zoals altijd zijn er echter ergens mensen die het heft in eigen hand nemen en bezig zijn met veranderingen en oplossingen. Onvermoeibaar, strijdlustig, radicaal. En daar gaat Tegenlicht over. Dat inspireert, geeft hoop en leidt tot nieuwe perspectieven. 

Praat en denk mee 

Tijdens de Tegenlicht Meet Up Weert ga je in kleine groepen in gesprek met elkaar. Er wordt gepraat over de VPRO Tegenlicht uitzending op NPO2, De Kloofdichters. De uitzending is te zien op donderdag 26 januari a.s. Terugkijken kan op www.vpro.nl/tegenlicht.

Ron Meyer, directeur van het Nationaal Programma Heerlen Noord, is te gast. Ron vertelt over zijn aanpak in Heerlen. In samenwerking met de Weerter Minima Groep en Punt Welzijn worden ervaringen gedeeld en gaan de groepen op zoek naar hoopvolle ontwikkelingen in Weert en omgeving.   

Praktische informatie  

De Tegenlicht Meet Up wordt georganiseerd door Bibliocenter, Theater De Huiskamer en Punt Welzijn. De avond vindt plaats in het theatercafé van Theater De Huiskamer en is gratis bij te wonen. Er is plek voor 80 bezoekers, dus meld je snel aan. De Meet Up begint om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar de website van Bibliocenter: www.bibliocenter.nl/tegenlicht.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie