ZPC de Rog presteert verdienstelijk op Winterkampioenschappen

Algemeen Sport Weert Reageer 3 min. leestijd

Tijdens de afgelopen twee weekenden verschenen de regionale topzwemmers aan de startblokken voor de Limburgse Winterkampioenschappen. Een weekend in Horst en een weekend in Sittard. ZPC de Rog uit Weert nam dit jaar deel met elf zwemmers op diverse afstanden. En successen waren er! Geregeld stond er een zwart shirtje met gele Roggetjes in de rij om een medaille in ontvangst te nemen.

Goud, zilver en brons

Zo werden de nekspieren van Phyllis Legein nog eens extra getraind na het weekend, met maar liefst twee gouden, een zilveren en drie bronzen medailles die om haar hals pronkten. Daarnaast greep ze op nog eens twee afstanden nét naast de prijzen met een vierde plaats.

Ook Fenna Zusterzeel deed het zeer verdienstelijk met vier gouden medailles. Haar zus Nina nam een gouden en een zilveren plak mee naar huis, evenals Marenthe van Engelen, die op drie afstanden genoegen moest nemen met een vierde plek en dus volgend jaar vast nog een paar medailles meer in de wacht weet te slepen.

De zwemmers in de categorie ‘senioren’, Rick Bongers en Serina Damen, konden respectievelijk een bronzen en zilveren medaille om hun nek hangen. Het minder trainen van de andere zwemster in deze categorie, Iris le Clercq, bleek zijn tol te eisen. Toch behaalde ze nog een vierde plaats op de 100m schoolslag.

De zusjes Anouk en Nienke Willems vielen eveneens niet in de prijzen, maar scherpten wel allebei hun persoonlijke records aan op dit zwemkampioenschap en lieten zien dat ook hier nog veel meer ruimte zit voor volgend jaar! Ook Jamie Stals en Fenna Greijn zwommen enkele afstanden sneller dan ze ooit hadden gedaan. Fenna deed dit zelfs op de 400m vrije slag, waarbij ze op slechts enkele seconden na de 5,5 minuut naderde op die afstand.

Succesvolle kampioenschappen voor ZPC de Rog

Kortom: met een flink aantal medailles en vier sfeervolle middagen in het zwembad tussen de regionale topzwemmers waren de kampioenschappen een succes voor ZPC de Rog! Met dank aan de vrijwilligers die deelname aan deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie