Leerlingen Eduquaat-scholen halen duizenden euro’s op voor goede doelen

Leerlingen van de Eduquaat-scholen hebben een fantastische prestatie geleverd. Dankzij hun inzet (en natuurlijk ook de inzet van ouders, docenten en medewerkers) konden er vandaag twee Weerter goede doelen bijzonder blij worden gemaakt.

Acties

De leerlingen hebben naar aanleiding van de ‘Dag van de Rechten van het Kind’ deelgenomen aan diverse acties op de scholen. Zo hadden de leerlingen van Kindcentrum Altweerterheide (St. Jozef) en OBS De Graswinkel een sponsorloop gehouden, bij OJBS De Duizendpoot waren o.a. taarten en cup cakes gebakken en verkocht, bij OBS Molenakker was een spaaractie georganiseerd, leerlingen van OBS De Uitkijktoren hadden flessen ingezameld, bij Markeent werd een geldinzamelingsactie gehouden en bij Brede School Moesel werden wafels gebakken en verkocht.

Opbrengst en goede doelen

Vandaag werd bekend wat de inzet van iedereen had opgeleverd. En die opbrengst was verrassend hoog. Het goede doel Speelotheek Keent kreeg een cheque ter waarde van maar liefst 4311,15 euro overhandigd. De Weerter Minima Groep mocht op hun beurt maar liefst 4161,15 euro ontvangen. De vrijwilligers van beide organisaties waren erg blij met deze steun. Ze kunnen het goed gebruiken en veel kinderen in Weert gaan hier veel plezier aan beleven.

Als klap op de vuurpijl had elke school ook nog spullen ingezameld voor de Speelotheek en vandaag overhandigd. Deze spullen kan de Speelotheek gaan uitlenen.

Meer informatie