BAL wint van Feyenoord

Fotograaf: Bert-Jan Hintzbergen

De mannen van Basketbal Academie Limburg (BAL) uit Weert sluiten de eerste ronde van de BNXT League af met een mooie overwinning in Rotterdam. Omdat Den Helder Suns verloor in Amsterdam gaan ze met evenveel punten als Den Helder aan de volgende ronde beginnen.

Het grootste deel van de wedstrijd stond Feyenoord aan de goede kant van de score maar telkens als Feyenoord weg leek te lopen, klampte BAL weer aan. Via de kwartstanden 14-14, 36-30 en 56-49 was de stand met nog enkele seconden te spelen 66-66. BAL had balbezit en dankzij een rake driepunter van Revelinio Tholel in de laatste seconde gaan de punten mee naar Weert.

Neil Masnic – die al een paar weken in een steeds betere vorm steekt – was met 18 punten, acht rebounds en vier assists de uitblinker aan Weerter kant.

Op zaterdag 18 maart a.s. staat de eerste thuiswedstrijd in de Elite Silver in de planning. De mannen van BAL spelen dan in Sporthal Boshoven tegen RSW Liège Basket. De wedstrijd begint om 20.00 uur en kaarten zijn hier alvast te bestellen: https://balimburg.stager.nl/web/tickets.