Boorebroêdspaar van Ververshof

Op maandagmiddag 6 februari was het feest bij Ververshof. Tijdens het boerenbal werden Jos Saes en Lies Nouwen in de onecht met elkaar verbonden.

Jos Saes

Bruidegom Jos Saes is geboren op 17 december 1955 te Weert aan de Gebleektesteeg 9. Hij is de oudste van vier kinderen. Vader Harrie en moeder Martha hadden een boerderij waarop Jos veel heeft moeten helpen. 

Na zijn havo is Jos aan de slag gegaan bij de gemeente Weert, waar hij tot zijn pensioen gewerkt heeft. Op zijn 30ste heeft Jos Gerjan leren kennen en in 2005 stapten zij in het huwelijksbootje.

Sinds vier jaar is Jos als vrijwilliger werkzaam op etage 3 van Ververshof werkzaam – dat doet hij met heel veel plezier! Daarnaast geniet hij van de carnaval, dansen, wandelen en fietsen. Hij is een echte levensgenieter en twijfelde dan ook niet toen hij gevraagd werd om boerebruidegom te worden.

Lies Nouwen

Lies Nouwen is geboren op 11 juli 1939 te Weert, op een boerderij aan de Roermondseweg. Lies komt uit een gezien van vijf kinderen. Vader Sjeng en moeder Mina hadden een boerderij waarop ook zij veel moest helpen. 

Lies is al op jonge leeftijd gaan werken: zij ging poetsen bij verschillende gezinnen. Het fijnste vond zij het bij gezinnen met kinderen, want daar is ze dol op.

In 1972 is Lies getrouwd met Govert, die als vrachtwagenchauffeur veel op de weg zat. Samen zijn ze veel op vakantie gegaan en regelmatig namen ze daarbij haar ouders mee.

Sinds ongeveer twee jaar woont Lies in Ververshof en beleeft ze daar met haar wandelmaatje veel plezier. De medewerkers hebben haar een beetje moeten ompraten, maar toen ze eenmaal orde wie de bruidegom zou worden wilde zij “zeer zeker” boerenbruid zijn!

Bekijk hieronder een reportage van de boerenbruiloft bij Ververshof: