De Vêrkusköp gaan de eindsprint in van de vastelaovendj van 2023

Algemeen Vastelaovendj Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto via Depositphotos (alexraths)

Maandag 20 februari is het voor de Vêrkusköp alweer de laatste dag van het vastelaovendjseizoen, met als afsluiting de abdicatie van Preens Frans I en Jeugdpreens Tren I. 

Ze hebben genoten en samen vol pret en lol gefeest in Weert-Zuid en omstreken. Maar voor het seizoen wordt afgesloten staan er nog enkele fantastische activiteiten op stapel in het buurthuis van Moesel – het centrum voor saamhorigheid, plezier en feest!

Familieoptocht met hosmiddag & fieëst in de Vêrkusstal

Zaterdag 18 februari trekt een grote stoet wagens, duo’s, solo’s en groepen uitgedoste vastelaovendjvierders door de wijk Moesel. Kom vooral kijken en genieten van deze bonte stoet en ga aansluitend met de deelnemers en omstanders verder meehossen tijdens de hosmiddag in het buurthuis. Voor de gevorderde hosser onder de feestvierders gaat deze vastelaovendjdaag verder met het fieëst in de Vêrkusstal alwaar DJ Basco, Stefan Wolter, Ronald & Carien, Rempetemp en Ed & Frans de sfeer aankleden met hun muzikale ensemble. Als afsluiting volgt er een verrassingsoptreden.

De optocht begint om 13.30 uur bij Buurthuis Moesel. Het hossen en springen vindt aansluitend aan de optocht plaats en het fieëst in de Vêrkusstal barst om 17.00 uur los.

Baggemiddig & abdicatie

Op zondag 19 februari is het wat rustiger op Weert-Zuid en kunnen de Vêrkusköp en Vêrkusköpkes de Rogstaekers gaan vergezellen om ook de vastelaovendj in de stad gezamenlijk te laten knallen. 

Op maandag 20 februari gaan de Vêrkusköp echter nog één keer goed los tijdens de Baggemiddig. Tijdens dit festijn kan iedereen, van Vêrkuskop to Brökwagter en van Heiknuiter tot Rogstaeker, komen genieten van een uitgebreide line-up aan artiesten zoals: DJ Kimmeneed, De Köpkes, Dansgroep BliZz Stars, Fieëstband Moerepetazie, Mark & Wilhelmien en natuurlijk Stefan Wolter.

Om 20.30 uur slaan de Vêrkusköp de pin erin met de abdicatie van Preens Frans I en Jeugdpreens Tren I. Deze twee hoogheden zijn er samen in geslaagd de vastelaovendj van 2023 in Weert-Zuid weer vol op de kaart te zetten. De Vêrkusköp willen hen bedanken voor een voortreffelijke regeerperiode over vastelaovendjminnend Weert-Zuid door gezamenlijk bij de abdicatie aanwezig te zijn.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie