Doe eens vriendelijk!

Plaats een reactie
Foto via Depositphotos (DmitryPoch)

Heel erg vriendelijk klinkt het niet: ‘Doe eens vriendelijk!’ De gedachte achter het motto van vandaag is echter goed: wees eens extra vriendelijk voor je medemens.

Klein gebaar, grote betekenis

Op 17 februari vieren veel mensen over de hele wereld de Random Act of Kindness Day, oftewel Doe Eens Vriendelijk Dag. De precieze herkomst van deze dag is niet helemaal duidelijk, maar het doel ervan is dat wel. Met slechts kleine gebaren kun je veel betekenen voor een ander. Gewoon, door eens vriendelijk te zijn.

Zeg voorbijgangers gedag, sta je plek in de trein of bus af aan iemand anders en geef je partner, vriendin of collega eens een spontaan compliment. Of pak het wat groter aan en betaal de koffie van degene achter je in de rij, verras iemand met een lekker gebakje of trakteer die ene kennis eindelijk eens op een gezellige borrelavond.

Offline en online

Sowieso een goed idee: lokaal kopen. Houd je online winkelmandje vandaag leeg en duik de stad in voor een cadeautje, nieuwe outfit of avondje uit. Dat is nog eens vriendelijk voor de lokale ondernemers in je omgeving!

Ben je toch online, om het lokale nieuws te volgen bijvoorbeeld, doe dan ook eens vriendelijk. Geef een vind-ik-leuk, laat haatdragende reacties achterwege en deel iets positiefs. Het is immers gemakkelijk om je te verschuilen achter een beeldscherm, maar online (on)vriendelijkheid kan iemand net zo hard raken als een sneer of pluim mét oogcontact.

Een goed begin

Kortom, vandaag is dé dag om een (digitale) glimlach op je gezicht te toveren en vriendelijk te zijn tegen iedereen die je tegenkomt of zelf bewust opzoekt. Zou je dat elke dag doen, dan zou de wereld er een stuk gezelliger uitzien. Omdat dat er wegens drukte of stress nogal eens bij inschiet, is vandaag in ieder geval al een goed begin!

Met welk vriendelijk gebaar ga jij vandaag iemands dag opvrolijken?

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie