Gemeente stelt voorwaarden aan gebruik vrachtwagenparkeerplaats

Plaats een reactie

Aan de Suffolkweg-Zuid ligt een vrachtwagenparkeerplaats. Op dit moment worden vier grote voertuigen al geruime tijd gestald op het terrein. Maar het is onduidelijk hoe lang deze voertuigen daar mogen parkeren. Daarom gaat de gemeente Weert voorwaarden stellen aan het gebruik van de parkeerplaats.

Het parkeerterrein nabij de Boshoverbrug wordt privaatrechtelijk geëxploiteerd door de gemeente Weert. Voor dit parkeerterrein zijn nog niet eerder algemene voorwaarden opgesteld.

Gevolgen geen voorwaarden

Omdat er geen voorwaarden zijn verbonden aan het gebruik van het parkeerterrein is het lastiger om voertuigen te verwijderen die hier langdurig worden gestald. Na inwerkingtreding van de algemene voorwaarden is het niet meer toegestaan een groot voertuig langer dan een aaneengesloten periode van 21 dagen op het Parkeerterrein Suffolkweg-Zuid te parkeren.

Indien een voertuig langer dan 21 dagen op het terrein heeft gestaan zonder dat daarvan vooraf melding is gemaakt, is de gemeente gerechtigd het voertuig van het parkeerterrein te verwijderen.

Binnenkort wordt er bij het parkeerterrein een verkeersbord geplaatst waarbij de voorwaarden kenbaar worden gemaakt. Vanaf dan kan de gemeente ook optreden tegen langparkeerders.

Benieuwd naar de algemene voorwaarden? Je kan ze bekijken via: https://iwdg.nl/3k2by8Z (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie