Gootgemootj met de Plevuûze op paad

Algemeen Uitgelicht Vastelaovendj Weert Reageer 1 min. leestijd

Zaterdag 4 februari organiseerde Kepel Gootgemootj een nieuwe activiteit in de binnenstad van Weert, namelijk ‘Gootgemootj met de Plevuûze op paad’.

De Rogstaekers Aod Preense zijn in 2012 gestart met het maken van tegels. De zogeheten plevuûze van alle oud prinsen van de Rogstaekers zijn door de gehele binnenstad gelegd.

Onder muzikale begeleiding, en in het bijzijn van een aantal oud prinsen werden zaterdag een 11-tal plevuûze bezocht. Stadsgids en Aod Preens Koos Neijnens gaf bij elke plevuus een korte toelichting. Gootgemootj speelde daarbij Vastelaovendjlidje van dat jaar. Ook gastartiest Nick van Ham was van de partij om zijn nummer Vleegmesjien ten gehore te brengen.

Eigen plevuus

Kepel Gootgemootj gaat al ruim 30 jaar op pad om (jeugd)prinsen muzikaal te begeleiden. Hoog tijd dus voor een eigen plevuus. Deze ‘plevuus’ werd gisteren bij Café de Tramhalt onthuld.

De plevuus hebben ze bij Gootgemootj zelf gemaakt. Gisteren werd het onthuld en de bedoeling is dat deze plevuus rond de zomerperiode wordt ingebouwd op het terras van Café de Tramhalt. Daar hoort dan natuurlijk ook weer een feestelijk evenement bij. In deze video vertelt Hugo Lammers van Kepel Gootgemootj er meer over: https://youtu.be/EaiiTYVt9Ak.

https://youtu.be/EaiiTYVt9Ak

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie