Gydo I nieuwe prins van V.V. Neet te Kloppe

Vrijdagavond werd de nieuwe prins van V.V. Neet te Kloppe bekend gemaakt. Het is Gydo I.

Gydo van Kuijk is 33 lentes jong en een zoon van Jan van Jaack van Bata en Helma. Samen met zijn broer Jeroen is hij opgegroeid op Moesel, aan de Walramstraat. Omdat zijn ouders lid waren van V.V. de Krubbebieëters is vastelaovendj hem met de paplepel ingegoten.

Na een paar avonden stappen op de Oelemarkt werd dat meisje achter de tap steeds leuker, ook wanneer Gydo niet gedronken had. Ondertussen is hij al een meerdere jaren samen met Kim, een dochter van Henk Peeters en Lisette Briels. Samen hebben ze twee prachtige dochters Suus en Joes. In juni 2015 hebben ze een woning gekocht aan de Gezellenstraat. 

In het dagelijks leven is Gydo werkzaam bij de Gemeente Weert. Daarnaast gaat hij graag een stukje fietsen op een renfiets. Na het wielerseizoen duikt hij de loods in om met V.V. Neet te Kloppe te bouwen aan een creatie voor in de optocht.

Komend seizoen gaan de kersverse prins niet alleen op pad. Gelukkig kan hij naast de steun van Kim ook rekenen op 10 geweldige Neet Te Kloppe leden.

Al vanaf het begin dat de prins een klein mannetje was is zijn bijnaam “Kuuk” en zet hij wekelijks voor alle Neet Te Kloppe leden koffie in de loods. Daarom hoefde hij niet lang na te denken over zijn orde: de orde van ’t koffiekuukske. Aangezien hij het tempo van de VV niet altijd aankan luidt zijn devies: “Ik kreeg ’n rundje van mien vrunj det luupt volledig uut de klippen, kuukske deut lekker rustig angers mot ich nippen!’