Het Limburgs Landschap presenteert nieuw vrijwilligersplatform met symposium in Baexem

Algemeen Leudal Reageer 2 min. leestijd

Baexem – Natuur en landschap in de Provincie Limburg kunnen niet zonder vrijwilligers en er is van alles te doen. Daarom heeft Stichting het Limburgs Landschap afgelopen jaar in samenwerking met de Provincie Limburg het nieuwe Steunpunt Landschapsbeheer in het leven heeft geroepen. Een nieuw initiatief om landschapsvrijwilligerswerk te faciliteren en te ondersteunen. Na maandenlange voorbereiding presenteert de organisatie op zaterdag 4 maart het nieuwe platform met een officieel aftrap-symposium vol gratis workshops en lezingen in Baexem.

Nieuw aanspreekpunt

Als nieuw aanspreekpunt voor de bij het natuurbeheer betrokken organisaties gaat het Steunpunt Landschapsbeheer vrijwilligers, die zich bezighouden met landschapsbeheer in Limburg buiten het lint van natuurgebieden, ondersteunen en coördineren. Een taak die de Provincie toevertrouwt aan het nieuwe team onder de vleugel van Het Limburgs Landschap.  

Het symposium

Om een goed beeld te krijgen van landschapsonderhoud door vrijwilligers in Limburg, organiseert het Steunpunt Landschapsbeheer zaterdag 4 maart een aftrap-symposium in de Baexheimerhof in Baexem. Waar is hulp bij nodig en wat is de volgende uitdaging? Tijdens workshops, lezingen en een interactieve zaalsessie gaan vrijwilligers en initiatiefnemers met elkaar in gesprek over deze vraagstukken en verschillende thema’s met als einddoel samen met elkaar een plaatje te maken van het vrijwillig landschapsbeheer in Limburg.

Deelnemen is gratis. Ga voor meer informatie over de verschillende workshops en de mogelijkheid om je aan te melden naar bit.ly/SL-aftrap2023.

Praktische informatie

  • Steunpunt Landschapsbeheer: De boodschap in het Landschap
  • Datum: zaterdag 4 maart, 13.00 – 18.00 uur
  • Locatie: Baexheimerhof, Kerkstraat 1a in Baexem
  • Deelname: gratis (aanmelden via: bit.ly/SL-aftrap2023)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie