Komende week opnieuw stakingen in streekvervoer

Plaats een reactie

Ben je van plan de komende week met de bus of nachttrein te reizen, houd er dan rekening mee dat de dienstregeling wel eens verstoord zou kunnen zijn. Medewerkers van het streekvervoer leggen vanaf maandag 6 februari vijf dagen lang hun werk neer. Dat doen zij omdat hun werkgevers negatief hebben gereageerd op het ultimatum dat vakbond FNV vorige week namens de leden stelde.

Ultimatum

In dat ultimatum eiste de FNV naast een loon gelijk aan de inflatie, meerdere maatregelen om de werkdruk te verlagen, zo is te lezen op de website van de vakbond. Werkgevers in het streekvervoer wezen dit ultimatum echter af, met als gevolg dat hun medewerkers van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari het werk neerleggen.

Volgens de vakbond kunnen de chauffeurs en machinisten niet anders. Door de hoge inflatie komen ze amper rond en door personeelstekort is de werkdruk enorm hoog. Dat zorgt voor nog meer zieken, waardoor de werkdruk alleen maar verder oploopt.

Verstoorde dienstregeling

Wie de komende week gebruik wil maken van het streekvervoer kan dus het beste op zoek gaan naar alternatieven. Is dat niet mogelijk, houd dan de 9292 reisplanner in de gaten voor de meest actuele situatie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie