Man aangehouden nadat er twee fietsers zijn aangereden

112 Algemeen Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Update 2.10u – De hulpdiensten zijn zaterdag rond 19.30 uur gealarmeerd vanwege een zwaar verkeersongeval op de Onzelievevrouwestraat in Weert.

Net voor de rotonde aan de Roermondseweg waren twee fietsers, een man en een vrouw, aangereden door een personenauto. De auto reed door na het ongeval. Voorbijgangers stopten om hulp te verlenen en de hulpdiensten te bellen.

De twee fietsers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Op het moment dat de slachtoffers werden onderzocht door de ambulancemedewerkers meldde een verdachte zich op de locatie van het ongeval. Hij had zijn auto elders geparkeerd. Er lag echter nog een kentekenplaat van de betrokken auto op straat.

De verdachte werd onderworpen aan een blaastest. Daaruit bleek dat de man een ‘F’ blies, oftewel gedronken had. De man werd aangehouden voor o.a. het veroorzaken van een zwaar ongeval en het verlaten van de plaats van het ongeval. Uit nader onderzoek op het politiebureau zal moeten blijken hoeveel de man heeft gedronken.

De Onzelievevrouwestraat is afgesloten voor het verkeer. Dit omdat de politie sporenonderzoek doet. Op straat staan nog auto’s, maar deze moeten blijven staan zodat er geen sporen gewist kunnen worden. De auto van de verdachte staat niet meer op de locatie van het ongeval.

Update 21.18u: De verdachte had de auto elders op een parkeerplaats in de wijk Groenewoud geparkeerd. De beschadigde auto is door de politie onderzocht en afgesleept door een berger.

Update 2.10u: De politie is nog altijd op zoek naar getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. Heb je meer informatie? Bel dan met de politie Weert via 0900-8844. Vermeld hierbij het volgende nummer: PL2300-2023022743. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Bekijk een video: https://youtu.be/FbWls5F8jOk

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties