Weerterland volop aan de slag om LEADER-regio te worden

De regio Weerterland (Weert, Nederweert en Leudal) wil graag een LEADER-regio worden. LEADER is een Europees (subsidie)programma waarmee de komende jaren projecten mogelijk gemaakt worden die bijdragen aan de leefbaarheid en duurzaamheid van de regio.

Om LEADER-regio te worden moet een Lokale Ontwikkelings Strategie (LOS) ontwikkeld worden. Een projectgroep bestaande uit PiO Weerterland, Natuur- en Milieucentrum Weert, Boeren van Weert, Plattelandscoöperatie, Vereniging Kleine Kernen Limburg en Boeren van Nederweert heeft de kans aangegrepen om samen en onder begeleiding van Viduro deze LOS te ontwikkelen. Een intensief traject waarin ook de omgeving mee kan denken.

Omgeving actief betrekken

Een belangrijk onderdeel van de LOS is dat inwoners actief betrokken worden. Daarom werd door de projectgroep op vrijdag 3 februari een bijeenkomst georganiseerd bij Natuur- en Milieucentrum in Weert. Met een hoge opkomst en grote betrokkenheid vanuit tientallen organisaties hebben ze onder de beste leiding van Viduro de eerste bouwstenen voor de nieuwe LOS bepaald. Ze hebben gekeken naar vragen als: Welke thema’s vinden we voor de komende periode belangrijk? Waar willen we met het LEADER-programma op inspelen? En wat zijn de kansen en bedreigingen?

Denk mee op 15 februari

Om nog meer ideeën en inzichten op te halen organiseert de projectgroep op woensdagavond 15 februari om 19.00 uur een tweede bijeenkomst in Baexheimerhof in Baexem. Met de achterban van de samenwerkingspartijen en andere geïnteresseerde inwoners gaan ze samen aan de slag met het verder concreet maken van de LOS. Ben jij geïnteresseerd om hierbij aanwezig te zijn? Dan kunt jij je aanmelden. Dit kan door een mail te sturen naar [email protected] o.v.v. jouw naam, woonplaats en eventuele organisatie die je vertegenwoordigt.

Vul de enquête in

Naast de bijeenkomst kunnen inwoners hun ideeën ook digitaal doorgeven via een online enquête. Het invullen van de enquête kost enkele minuten en geeft de projectgroep waardevolle inzichten en informatie. Je kan de enquête invullen via: www.viduro.nl/leader-enquete.