Optocht Buulder Buk in beeld

Budel – De grande finale op de laatste optochtdag in de gemeente Cranendonck, is toegeschreven aan de Buulder Buk. Carnavalsdinsdag kwamen in Budel alle prachtige, kleurrijke creaties samen, die gezamenlijk met groepen uit onder andere Nuenen, Hamont-Achel, Leende, Casteren en Neerkant voor een zeer mooie bonte stoet zorgden.

De hoogtepunten van de optocht waren toch wel de gigantische carnavalswagens van KPJ uit Bergeijk en CV De Plak uit Someren. Die laatste was maar liefst bijna 45 meter lang en negen meter hoog, met maar liefst vijf carnavalspoppen bestaande uit drie losse wagens. Ze kwamen met een hele karavaan aan opbouwmateriaal naar Budel, en waren dan ook lange tijd bezig om de wagen op te bouwen, om hem vervolgens in zo’n twee uur tijd weer af te breken. De carnavalsvierders bouwden in coronatijd vrolijk door. En na drie jaar bouwen was het dan eindelijk zo ver en mocht hun pronkstuk tentoongesteld worden aan het grote publiek.

Met fors minder deelnemers was de Budelse optocht minder lang dan voorheen, iets waar alle organiserende verenigingen mee te maken hadden door het afnemende enthousiasme bij de bouwende carnavalsgroepen en uiteraard vanwege het verhoogde kostenplaatje. Desalniettemin konden de grote aantallen bezoekers genieten van een prachtige twee uur durende optocht. Prinses Nicky en Prins Jeroen en adjudant Else spraken de aanwezige toeschouwers toe, terwijl de vrouwen van de Raad van 11 de nodige snoepzakjes uitdeelde.

Vanavond na de prijsuitreiking vind de Bokverbranding plaats waarbij een rieten bok in brand wordt gestoken, om er met een lach en een traan uit te gaan en carnaval 2023 af te sluiten. 

De uitslag van de optocht zal bekend worden gemaakt via de website: www.buulderbuk.nl.


Een fotobijdrage van Foto Hammie. Bekijk je dit bericht via de app en zijn de foto’s niet zichtbaar? Klik dan hier.