Abdicatie van de Rogstaekersprinsen met een lach en een traan

Het vastelaovendj-seizoen is ten einde gekomen. Bij de Rogstaekers in Weert wordt het seizoen traditioneel afgesloten met de abdicatie op de Markt. Ook dit jaar vond de afsluiting onder grote belangstelling plaats. Er werd gelachen, maar ook de tranen vloeiden rijkelijk.

’t Roggebieëst werd in brand gestoken en de sleutels van de stad Weert moesten weer bij de burgemeester worden ingeleverd. Tijdens de abdicatie vond er nog een bijzonder moment plaats. Stadsprins Paul I droeg een boerenzakdoek over aan zijn zoon jeugdprins Kai I. Deze zakdoek had Paul in 1996 van prins Albert gekregen. Als Kai later stadsprins van Weert wordt kan hij deze zakdoek ook weer overdragen.

Nadat de prinsen waren ontmanteld stapten ze in de ladderwagen van de brandweer en zwaaiden ze nog een laatste keer naar alle vastelaovendjvierders. Daarna gingen ze ‘in rook op’ en was de vastelaovendj dan echt ten einde.