Orde van de Pinmaekers Nederweert voor Giel Bruijnaers

Algemeen Nederweert Regio Vastelaovendj Reageer 3 min. leestijd

Nederweert – Zaterdagavond 11 februari 2023 werd door Vastelaovendjvereiniging De Pinmaekers uit Nederweert de orde van de Pinmaekers uitgereikt aan Giel Bruijnaers.

Decorandes

De decorandes is geen onbekende en is al geruime tijd betrokken en begaan met de Ni-jwieërter Vastelaovendj.

Begin jaren negentig was Giel een van de oprichters van de Stichting Ni-jwieërter Vastelaovendj Lidjes (SNVL). De stichting bracht twee CD’s uit en mede door dit initiatief kreeg het Limburgse vastelaovendj lied de waardering die het verdiende.

Om het Limburgse lied te promoten was Giel in 1993 mede oprichter van ’t Ni-jwieërter Vastelaovendj lidjeskonkoer en was hij tevens mede tekstschrijver van een aantal vastelaovendjlidjes.

In 1996 ontving Giel van de Gemeente Nederweert de Kolderpin voor zijn bijdrage en grote inzet voor de Ni-jwieërter vastelaovendj.

In 1998 vormde Giel samen met Anita Kaan het borebroedspaar van De Pinmaekers en wist hij met zijn creatieve ideeën een aantal vernieuwingen zoals de Boredis door te voeren tijdens de borebroeleft.

Vanaf 2002 was Giel voorzitter van Harmonie St. Joseph en een goede samenwerking tussen Hofkapel Klein Mer Neugter en V.V. De Pinmaekers stond hoog in het vaandel bij Giel. Giel bleef betrokken bij de Borebroeleft en fungeert vanaf 2006 als ambtenaar van de burgerlijke stand.

Op de 11e van de 11e maakt Giel jaarlijks het boregezelschap bekend. Tijdens de borebroeleft weet Giel als “Giel van Piet van Guul van de Klump” op humoristische wijze het borebroedspaar in de onecht te verbinden.

Giel is al meer dan 40 jaar werkzaam bij de Gemeente Nederweert en al geruime tijd verantwoordelijk voor de organisatie en presentatie van de jaarlijkse sleuteloverdracht voor zowel de grote als de jeugdprinsen. Giel zorgt ervoor dat De Pinmaekers en alle andere vastelaovendj verenigingen op een waardige manier worden ontvangen en is hij als ceremoniemeester een echte gastheer.

De grote inzet voor de Vastelaovendj in Ni-jwieërt en voor V.V. De Pinmaekers in het bijzonder heeft de vereniging doen besluiten om aan Giel Bruijnaers,  De orde van De Pinmaekers toe te kennen. Vorst Roland heeft Giel tijdens de borebroeleft de bijbehorende versierselen uitgereikt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie