Start cursus Weerterlogie

Plaats een reactie

Wat weet jij van Weert en omgeving? Geschied- en oudheidkundig genootschap De Aldenborgh start vanaf dinsdag 7 maart weer met de cursus Weerterlogie.

Weerter geschiedenis

In een serie van acht dinsdagavonden verzorgen enthousiaste deskundigen een gevarieerde introductie in de geschiedenis van Weert. Aan bod komen de prehistorie, de middeleeuwen, de tachtigjarige oorlog, de Franse tijd, de 17e, 18e en 19 eeuw, de Weerter kunst, Wereldoorlog I en II en de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

Voor wie?

De cursus staat open voor iedereen met belangstelling en een warm hart voor Weert. Er is geen vooropleiding vereist. De aangeboden kennis biedt een solide cultuurhistorische basis. Na afloop kan iedereen zijn familie en vrienden rondleiden en zo samen genieten van wat het Weerterland te bieden heeft aan rijk verleden. Inmiddels zijn er al ruim vijfhonderd Weerterlogen. De jongste is 15 jaar en de oudste 85.

Praktische informatie

Alle cursusavonden zijn op de dinsdagavond van 19.00-21.00 uur en vinden plaats in Brasserie-Hotel Antje van de Statie aan het Stationsplein 1 in Weert. De reeks eindigt traditioneel met een feestelijke installatie van de nieuwe Weerterlogen. De kosten bedragen € 121,-. Leden en vrienden van De Aldenborgh ontvangen € 10,- korting.

Aanmelden kan via [email protected] of telefoonnummer 06-12 69 73 07. Meer informatie is te vinden op https://dealdenborgh.nl/inschrijven-cursus-weerterlogie

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie