Station Weert ontvangt gemiddelde reizigerswaardering

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Met een 7,23 scoort het NS-station in Weert nét iets minder dan gemiddeld op de stationsbelevingsmonitor van NS en ProRail. De gemiddelde score van alle beoordeelde stations in Nederland is een 7,3 – met uitschieters tussen de 5,2 en 8,3.

Vooruitgang

In 2021 en 2020 scoorde het NS-station in Weert nog een 7,0 terwijl ook destijds het landelijk gemiddelde rond de 7,3 lag. Daarmee lijkt de beoordeling van het Weerter station in het afgelopen jaar dus positief te zijn veranderd.

Stations in de regio

Ook stations in de regio worden vrij gemiddeld beoordeeld. Zo krijgt Eindhoven-Centraal een 7,48 en Roermond een 7,09. De kleinere tussenstations Heeze (7,31) en Geldrop (7,24) scoren eveneens middelmatig, terwijl station Maarheeze met een 6,87 iets slechter wordt beoordeeld.

De complete lijst met reizigerswaarderingen van alle beoordeelde NS-stations in Nederland vind je hier.

Stationsbelevingsmonitor

Om te ontdekken welke aspecten er toe doen in de beleving van de reiziger, is door NS Stations en ProRail een onderzoeksmethode ontwikkeld waarmee de impact van de verschillende maatregelen op de stationsbeleving van reizigers gemeten kan worden. Dit is de stationsbelevingsmonitor (SBM). Via enquêtes worden reizigers gevraagd naar hun waardering van de stations. Met behulp van deze informatie worden de stations gemonitord en wordt er per station een focus geïdentificeerd en wordt bekeken welke maatregelen wel of niet werken voor de reiziger.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie