Stramproy opgewarmd voor jubileum ‘100 jaar kerkgebouw’

Het gebouw van de Sint Willibrorduskerk in Stramproy bestaat 100 jaar. Dat is natuurlijk een mooie gelegenheid voor een jubileumfeest. Gisteren vond de opening van het jubileumjaar plaats.

Om de inwoners van Stramproy op te warmen voor het jubileumjaar werd gisteren een bijeenkomst georganiseerd in de kerk. Daar werd stilgestaan bij de beschermheilige Apollonia. Ook werd het grote aquarel op doek onthuld dat tijdens dit jubileumjaar de kerktoren zal sieren. De schildering op het doek is gemaakt door kunstenares Els Maes. Burgemeester Vlecken kreeg de eer om het doek te onthullen.

Na de bijeenkomst in de kerk ging het gezelschap door naar de Maroy bar. Daar werd verder ingegaan op het leven van de Heilige Apollonia en de Apolloniabedevaarten van Stramproy in de periode 1837-1940.

Vanwege het jubileum in Stramproy had het feestcomité besloten om een Apolloniabier te laten brouwen. Gisteren werd het bier officieel gepresenteerd en geproefd. Indien het bier goed bevalt, zal er in het najaar ook nog een bier volgen voor de tweede patroonheilige St. Willibrordus. Dat wordt dan een donkere en zwaardere variant, om de herfst en winter mee door te komen.

Het komende jaar vinden er nog tal van festiviteiten plaats in Stramproy. Denk aan een escape-room in de kerk, een fietstocht op Koningsdag en een fototentoonstelling.

De meest belangrijke datum is 7 mei 2023. Dan komt de hulpbisschop van het bisdom Roermond naar Stramproy om een gedenksteen te onthullen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/EFNAhMnhClA