Verwarm jezelf, niet de wereld

Foto via Depositphotos (5seconds)

Het thema is figuurlijk én letterlijk hotter dan hot: hoe verwarm je jezelf, zonder de thermostaat aan te draaien? Nou, door een warme trui aan te trekken bijvoorbeeld. Dat is het idee achter de Warmetruiendag die vandaag voor de zeventiende keer wordt georganiseerd.

Samen impact maken

Als iedereen in Nederland op deze dag de verwarming één graadje lager zet, bespaart dat al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO₂. Hoe vaker en langer je dat doet, hoe meer effect: niet alleen op je energierekening, maar ook op het klimaat.

Onder het motto ‘verwarm jezelf, niet de wereld’ roept Klimaatverbond Nederland iedereen dan ook op vandaag, maar natuurlijk nog liever elke dag, een warme trui aan te trekken in plaats van de verwarming hoger te zetten. Er zijn immers talloze ‘slimme’ manieren om energie te besparen, maar ook de meest eenvoudige tactiek blijft nog altijd even effectief: jezelf warmer kleden.

Warme truien voor jezelf en een ander

Heb je nog geen of niet genoeg warme truien om de thermostaat regelmatig een graadje lager te draaien? Loop dan snel even binnen bij VT Mode, want daar is de wintercollectie momenteel in de uitverkoop. Zo scoor je extra voordelig nog een lekkere warme trui om de winter mee af te sluiten en ben je alvast goed voorbereid op het volgende najaar.

Kun je juist wel wat warme truien missen? Dan is dit hét moment om ze te doneren, bijvoorbeeld aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije. Zo verwarm je niet alleen jezelf, maar ook een ander.