Hulp van Weertenaren gevraagd voor slachtoffers aardbevingen Turkije

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (casarda)

Op dinsdag 7 februari ontving burgemeester Raymond Vlecken vertegenwoordigers van de Turkse Moskee in Weert, zo meldt hij via Facebook. Deze vertegenwoordigers deden een beroep op de burgemeester om de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije te steunen.

Slachtoffers Turkije en Syrië

Burgemeester Raymond Vlecken geeft aan in gedachten bij zowel de Turkse als de Syrische slachtoffers en hun naasten te zijn. Daarom geeft hij graag gehoor aan de oproep van de Turkse gemeenschap om de Turkse slachtoffers een hart onder de riem te steken en te steunen.

Inzamelingsactie

De Turkse gemeenschap is hiervoor gestart met een inzamelings- en doneeractie. De slachtoffers kampen immers met strenge weersomstandigheden, waardoor hulp méér dan welkom is. Er is inmiddels dan ook een actie op touw gezet in samenwerking met het Rode Kruis.

Warme kleding zoals winterjassen, stevig schoeisel, truien, handschoenen, mutsen en sjaals – er is veel van nodig. Zowel voor jong als oud, zowel voor mannen als vrouwen. Daarnaast is er ook een gebrek aan onder andere luiers, babykleding en -voeding, maandverband, verzorgingsproducten zoals tandenborstels en shampoo, dekens, slaapzakken, tenten, gasflessen, kachels, zaklampen en powerbanks.

Alle spullen dienen gescheiden te worden ingeleverd. Dit kan vanaf vandaag tot en met maandag 13 februari om 15.00 uur op de Bocholterweg 15a in Weert. Elke dag zullen hier van 11.00 tot 19.00 uur vrijwilligers aanwezig zijn om de spullen in ontvangst te nemen.

Doneeractie

Wil je liever een financiële bijdrage leveren, dan kan dat via bankrekeningnummer NL63RABO 0156974312 ten name van Stichting Turkse Moskee Osman Gazi in Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie