Wieërt A-laaif pakt uit; letterlijk en figuurlijk

De Nieuwe Markt in Weert wordt momenteel klaar gemaakt voor het tweedaagse Vastelaovendj-evenement Wieërt A-laaif. Een keur aan Limburgse Vastelaovendj-artiesten beklimt er zaterdag en zondag het podium. Wat dacht je van Moerepetazie, Big Benny, Noa Veltrop, W-Dreej en Harry & Joerik? Zelfs Beppie Kraft heeft een plekje in haar drukke Vastelaovendj-agenda vrijgehouden om naar Weert af te kunnen reizen.

Betaalbaar

“Het evenement proberen wij zo interessant mogelijk te houden voor de bezoekers”, zo vertelt organisator Mark Vialle. “De entree is voor iedereen gratis en de muntprijs is €2,80”.

Uitdaging

Voor het eerst vindt Wieërt A-laaif plaats op zaterdag èn zondag. “Vooral de zaterdag erbij nemen is wel een uitdaging. Dat heeft vooral te maken met de weekmarkt”, aldus Mark. “Als de weekmarkt om 4 uur zaterdag afgelopen is hebben wij ongeveer drie uren de tijd om het evenement operationeel te krijgen”. Maar dat gaat lukken, zo verzekert hij ons.

Meer info

Wil je meer informatie over de begintijden van Wieërt A-laaif en wie er allemaal optreden? Ga dan naar de facebook-pagina: www.facebook.com/wieertalaaif of de website van het evenement: www.wieertalaaif.nl.

In deze video nemen we een kijkje bij de opbouw van Wieërt A-laaif en vertelt Mark Vialle welke artiesten er nog meer op het podium zullen staan.

Bekijk een video: https://youtu.be/2RY4sn7Lhyk