Gemeente wil niet misgrijpen met klinkers voor Laarveld

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

In de nieuwbouwwijk Laarveld fase 3 zijn momenteel de werkzaamheden voor de bouw van woningen in volle gang. Een aantal woningen is al opgeleverd en bewoond, maar de openbare ruimte moet nog woonrijp worden gemaakt. Om ervoor te zorgen dat er tijdig voldoende straatbakstenen beschikbaar zijn, is het wenselijk om een deel van de benodigde stenen alvast bij de leveranciers te bestellen.

Woongebied

Het doel van het woonrijp maken van Laarveld fase 3 is om het gebied definitief in te richten als een woongebied. De werkzaamheden zullen in augustus 2023 van start gaan en de oplevering van het woonrijp gebied wordt verwacht in de loop van 2025.

Gemeente bestelt de stenen

Om het gebied woonrijp te maken, zal er een aanbestedingsprocedure worden doorlopen en de werkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd om rekening te houden met de oplevering van de woningen.

Echter, er is momenteel sprake van schaarste in de markt van bouwmaterialen en sommige materialen kunnen pas heel laat worden geleverd. Om vertraging in het project te voorkomen, heeft de gemeente contact opgenomen met leveranciers van straatbakstenen en zal een deel van de benodigde stenen alvast worden besteld.

Deze stenen worden vervolgens ter beschikking gesteld aan de aannemer en opgenomen in het bestek voor het woonrijp maken van Laarveld fase 3. Door deze actie kunnen de stenen in september 2023 worden geleverd en kan het werk volgens planning van start gaan.

Afspraken

Tot slot heeft de gemeente besloten om afspraken te maken met twee specifieke partijen voor een bepaald deel van de opdracht, zoals toegestaan door de Aanbestedingswet 2012. De levering van de straatbakstenen wordt onderdeel van het bestek en de waarde van deze levering is minder dan 20% van de totale geraamde waarde van het werk. Namelijk € 241.628,25 vrij van BTW voor een Belgische bedrijf en € 207.740,- exclusief BTW.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie