Gouden Lambieck voor Eric Smeets

Bolhoedjes, koningsblauwe jasjes en stomme streken uit het Weerterland die allemaal kans maakten op de felbegeerde Lambieckbeeldjes waren de ingrediënten voor een gezellige middag in de SooS. Zondagmiddag vond in een drukbezochte SooS de uitreiking van de 43e Lambieck Matinee plaats. 

De 11 genomineerden voor de gouden, zilveren en bronzen Lambieck 2023 waren: Kris Staekenborg, Monique van de Boogaert, Marcel Vossen, Chantal Wijers, Milou van Dael, Danny Koppen, Guido Lemmens, Joyce Korsten, Renate Konings, Lauri van Gansewinkel en Eric Smeets.

Deze “stomste streken” die zich het afgelopen jaar in Weert en omgeving hebben afgespeeld werden op humoristische wijze verteld en met foto’s gevisualiseerd door de leden van de Lambieck Knoup. De uitslag van deze middag bleef tot het laatste moment ongekend spannend. Wie ging er dit jaar naar huis met de gouden, zilveren en bronzen Lambieck? Een publieksjury bepaalde wie uiteindelijk de Gouden Lambieck in ontvangst mocht nemen. 

Uitslag

De Gouden Lambieck werd gewonnen door Eric Smeets. De Zilveren Lambieck ging naar Milou van Dael. De Bronzen Lambieck mocht naar huis met Guido Lemmens. De volledige verhalen zijn terug te vinden op de Facebook-pagina: https://www.facebook.com/lambieckknoup.

Jan van der Croon-ere-medaille

Naast de felbegeerde Lambieckbeeldjes werd ook de ‘Jan van der Croon-ere-medaille’ uitgereikt. Deze medaille werd dit jaar aangeboden aan Tjeu Verkennis vanwege zijn verdiensten voor onder meer V.V. de Brokwagters, Bospop, FC Oda en de Sint Oda parochie. Aansluitend barstte er een gezellige feestmiddag los waarbij de voetjes van de vloer gingen.