Nederlandse records voor Martijn Nies van ReddingsBrigade Weert

Martijn Nies | Foto via Reddingsbrigade Weert

In het weekend van 18 en 19 maart is ReddingsBrigade Weert met zes zwemmers afgereisd naar de Internationale Lifesaving Competitie (ILSE) in Dordrecht. Op zaterdagochtend waren eerst de aspiranten t/m 14 jaar aan de beurt. Namens Weert waren dat Martijn Nies en Inge en Marit Steijns. Inge en Marit hebben een mooie vooruitgang laten zien en hun persoonlijke records flink aangescherpt. 

Martijn Nies deed daar nog een schepje bovenop, want hij heeft twee Nederlandse Records gezwommen! Hij had al het Nederlandse record in handen op de 50 meter ringduiken, maar heeft zijn tijd met meer dan een seconde aangescherpt. Daarnaast heeft hij een record op de reddingswisselslag uit 2016 verbroken met meer dan twee seconden. De reddingswisselslag houdt in dat je na 25 meter vrije slag 10 meter onderwater zwemt en daarna nog 15 meter een duikring moet vervoeren. Ook is hij eerste geworden op de 100 meter hinderniszwemmen en heeft hij nog een mooie tweede plek op de 100 meter ringduiken met vliezen gehaald. 

Op zaterdagmiddag en zondag waren de senioren Danique en Dyonne Klomp en junior Lotte Nies aan de beurt om te gaan strijden. Danique en Dyonne hebben beide meerdere 4e plaatsen weten te bemachtigen in een sterk internationaal deelnemersveld. Lotte zwom in haar categorie goede persoonlijke records.

Na deze individuele wedstrijd gaat de focus weer naar de teamonderdelen. Op zondag 2 april komen de junioren en senioren in actie tijdens het Nederlands Kampioenschap Lifesaving voor teams in Eindhoven en op zaterdag 22 april zijn de aspiranten in Zevenaar aan de beurt.