Het Mobiel Media Lab van de politie staat vandaag bij de Lidl in Weert

Vandaag staat het Mobiel Media Lab van de politie in Weert. Dit is een vrachtwagen waarin je welkom bent om mee te denken met de politie en je waardevolle tips kan krijgen.

Naast de politie zijn o.a. ook medewerkers van handhaving en vrijwilligers van het Buurtpreventieteam Weert-Zuid aanwezig. Ze gaan in gesprek met passanten en iedereen die gewoon geïnteresseerd is om een kijkje te nemen. Onderwerpen van gesprek zijn inbraken en cybercrime.

In Weert-Zuid hadden ze recent te maken met een reeks inbraken. Bij het Mobiel Media Lab krijgen bezoekers tips over hoe ze inbraken tegen kunnen gaan en waar ze op kunnen letten bij verdachte situaties.

En dan cybercrime niet te vergeten. Het komt nog steeds met enige regelmaat voor dat mensen worden opgelicht via de digitale snelweg. Denk bijvoorbeeld aan bankpasfraude of betaalverzoekjes via WhatsApp.

Benieuwd hoe jij je kan beschermen? Je bent nog t/m vanavond 20.00 uur welkom bij het Mobiel Media Lab op de parkeerplaats van de Lidl aan de Ringbaan-West in Weert.