Autismeweek: jongeren wandelen van Weert naar Kelpen-Oler

Het is deze week autismeweek: een week waarin door het hele land diverse activiteiten worden georganiseerd om aandacht te vragen voor autisme.

Jongeren met autisme

Voor jongeren met autisme is sociale interactie niet vanzelfsprekend. Het komt dan ook vaak voor dat deze jongeren in een sociaal isolement terechtkomen. Een mooie manier om met anderen in contact te blijven is bijvoorbeeld door middel van sport en beweging.

Wandeltocht

Een groep jongeren die deelneemt aan Digibende organiseerde daarom vandaag een wandeltocht van station Weert naar Kelpen-Oler. Deze jongeren, die zelf ook allemaal een vorm van autisme hebben, wandelen niet alleen voor zichzelf, maar ook om anderen te inspireren. Ze willen laten zien dat beweging, activiteit en uitdaging heel belangrijk zijn, niet alleen voor mensen met autisme, maar voor iedereen. 

Voordelen van bewegen

Zo kan regelmatig bewegen helpen bij het verbeteren van je concentratie. De hormonen dopamine en endorfine die vrijkomen bij beweging helpen emoties en stemmingen te reguleren. Dat geeft je niet alleen een goed gevoel, maar gaat ook angst, prikkelbaarheid en hyperactiviteit tegen.