Laat je verwonderen in Museum W tijdens Museumweek

Laat je verwonderen door de museumcollectie.

Museum W | Fotograaf Arjen Schmitz

Van zaterdag 1 t/m vrijdag 7 april vindt voor de negende keer de landelijke Museumweek plaats. Dit jaar doet Museum W in Weert mee met het jaarlijks terugkerende evenement en zijn er allerlei activiteiten te beleven rondom de museumcollectie en de wisseltentoonstelling ‘Telling Stories’. Op 1 en 2 april is Museum W voor iedereen gratis toegankelijk van 11:00 tot 17:00 uur.

Meer weten? Kijk voor het volledige programma op www.museumw.nl.

Kom kijken in Museum W

In dit nieuwe museum in Weert leg je een cultuurhistorische route af langs belangrijke levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, mee te maken heeft of krijgt. Een tocht door Museum W is als het bewandelen van iemands levenspad. En aan de hand van de getoonde voorbeelden uit de collectie van het museum, kun je aan de hand van eigen ervaringen en herinneringen nadenken over hoe een en ander bij jou is gegaan.

In het museum zijn schilderijen, beelden, gebruiksvoorwerpen en bijzondere kleinoden uit meer dan zeven eeuwen te zien. Van prehistorische urnen tot prachtig zilverwerk in een spannend vormgegeven schatkamer. Kijk je ogen uit in de museumzalen in verrassende kleuren en sferen en laat je tijdens de Museumweek prikkelen, inspireren, verbazen, verwarren en verwonderen door de verhalen van Museum W.

Deel je Museumkaart

Van zaterdag 1 t/m vrijdag 7 april vindt voor de 9de keer de landelijke Museumweek plaats. Museumkaarthouders mogen tijdens deze week voor één keer de Museumkaart (die normaal persoonsgebonden is) uitlenen aan iemand anders. Oma’s, buurmannen, vrienden of de lokale bakker en groenteboer kunnen zo onbeperkt en gratis genieten van de collectie in Museum W. Kijk voor de spelregels op www.museumw.nl.

Landelijke Museumweek 2023

De Museumweek is een jaarlijks terugkerend evenement van circa 450 musea in heel Nederland. Doel is om het publiek inspiratie en verwondering te bieden. Dat gebeurt door middel van de collecties en tentoonstellingen in alle deelnemende musea. De Museumweek wordt georganiseerd door de Museumkaart en Museumvereniging. Wil je weten welke musea er allemaal meedoen? Kijk dan op https://www.museum.nl/nl/museumweek

Museumweek in Museum W

Op 1 en 2 april is Museum W voor iedereen gratis toegankelijk van 11 tot 17 uur. Meer weten? Kijk voor het volledige programma op www.museumw.nl.

Museum W gelegen aan de Meikoel 2 te Weert is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur.