Leerlingen leggen de lat hoog tijdens Muziekgala in Munttheater

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

Zo’n 80 muzikale leerlingen van de LVO-scholen, Philips van Horne, Het College en Het Kwadrant, staan deze week in het Munttheater. Na een afwezigheid van drie jaar vindt daar namelijk de 38ste editie plaats van het in Weert en omstreken welbekende Muziekgala. Zang, van pop tot klassiek, maar ook dans komt voorbij. De presentatie van de avonden is in handen van Jeroen Broens en Anne Hengeveld, zij zijn leerlingen van de Philips van Horne en Het College.

Van basisschool tot oud-leerlingen

“Drie jaar zijn we niet hier geweest vanwege corona”, zo vertelt muziekdocente Saskia van den Berg. “Heel fijn dat we nu weer na drie jaar in het Munttheater zijn met ons Muziekgala”. In het verleden stonden alleen leerlingen van de LVO-scholen op de bühne van het Munttheater. Dit jaar is dat anders. “Er zijn ook leerlingen van groepen 8 van de basisschool die aankomend jaar naar het voortgezet onderwijs komen. Die waren zo enthousiast dat we ze een mogelijkheid hebben gegeven om te spelen. En ook een aantal oud-leerlingen, want die hebben dus drie jaar niet kunnen spelen in het Munttheater. Die hebben we ook uitgenodigd”.

Spannend

De leerlingen vonden, met name de eerste avond, best spannend. Saskia: “Normaal hebben wij groepen waarvan een aantal leerlingen Het Muziekgala hebben meegemaakt. En die nemen dan eigenlijk de nieuwe lichting mee. Doordat we drie jaar geen voorstellingen hebben gehad is het dit keer voor iedereen helemaal nieuw”.

Om los te gaan

De optredens tijdens Het Muziekgala zijn heel divers. “Het zijn grote groepen, kleine groepen, mooie ‘zachte’ nummers maar ook lekkere nummers om op los te gaan”, aldus muziekdocente Van den Berg.

Onder andere de 12-jarige pianist Liam Nassereddine, die afgelopen weekend tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours de eerste prijs wist te behalen, is samen met zijn zusje aanwezig. Zij speelt met hem mee op saxofoon. Maar het hele programma kent volgens Van den Berg hoogtepunten: “Als ik kijk naar bijvoorbeeld cluster V5; die hebben de lat zo hoog gelegd .. die brengen ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen”.

Nog kaarten beschikbaar

Voor de laatste voorstelling, die van donderdag 23 maart, is nog een aantal kaarten beschikbaar. Deze zijn verkrijgbaar via de website van het Munttheater: www.munttheater.nl. Een ticket (toegang en een pauzedrankje) kost €15,-.

In deze video nemen we een kijkje bij de tweede voorstellingsavond van Het Muziekgala. We zien en horen onder andere cluster V5 ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen ten gehore brengen: https://youtu.be/Yob6tebFg9g.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie