Leerlingenraad Brede School Moesel tovert bankje tevoorschijn

Plaats een reactie

In de speeltuin bij Brede School Moesel is vrijdagmiddag een bankje onthuld. Kinderen van de leerlingenraad hadden de eer hiervoor een doek weg te trekken en daarmee het bankje tevoorschijn te toveren.

Nadat Frank Simons, directeur van Brede School Moesel, had afgeteld van drie naar één was dit klusje zo geklaard. De aanwezigen konden vervolgens plaats nemen en zelf ervaren hoe de gloednieuwe bank zit. Naast het bankje zijn er bij de speelplek ook een prullenbak en een tweetal lantaarnpalen geplaatst.

Idee van de leerlingenraad

“Toen er vorig jaar aan de kinderen van de leerlingenraad gevraagd werd welke wensen zij hadden rondom de speeltuin naast onze school kwam het bankje al snel ter sprake”, zo vertelt directeur van Brede School Moesel Frank Simons. “Ook kwam veiligheid aan bod. De kinderen vonden dat de parkeerplaats tussen de school en de speeltuin beter verlicht moet worden”.

Samenwerking

Samen met de Wijkraad Moesel ging de school aan de slag. Het bankje kwam er dankzij financiële bijdragen van het Weerter bedrijf Spereco, dat onder andere speeltoestellen maakt, en het Samen Doen Fonds. “Van dit fonds ontvingen we een cheque van € 1000,-“, aldus de vicevoorzitter Nelly van de Voort.

“Het bankje, de vuilnisbak en de verlichting kwam er in samenspraak met de omwonenden van het speelveldje ..”, aldus Nelly. “.. En ook Punt Welzijn heeft haar steentje bijgedragen. We vinden het belangrijk dat dit soort initiatieven breed gedragen worden”.

Gemeente

De gemeente Weert heeft ervoor gezorgd dat er twee lantaarnpalen bij de parkeerplaats zijn geplaatst. Ook plaatsten zij een afvalbak in de buurt van het nieuwe bankje. Nelly: “Niet te dicht bij het bankje want het moet er niet gaan stinken”.

Trots

De kinderen van de leerlingenraad zijn maar wat trots op hun bankje. Ze laten maar graag aan de aanwezige vaders, moeders, opa’s en oma’s zien wat zij voor elkaar hebben gekregen. En terecht!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie