Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof vanaf 2 april weer geopend

Archieffoto

Nederweert-Eind – Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof opent vanaf zondag 2 april weer haar poorten voor publiek.

Eynderhoof

Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof ligt al meer dan 30 jaar aan de rand van Nederweert-Eind en bezorgt jaarlijks vele duizenden bezoekers een leuke middag uit. Ambachten van vroeger uitgevoerd door noeste maar vrijwillige werkers van vandaag. Er valt in dit museum voor iedereen vanaf 4 jaar heel veel te zien, te ruiken, te proeven en te beleven. Een middag vol verwondering, speelse activiteiten en leuke gesprekken. Een heerlijk stuk zelfgebakken vlaai en geurige koffie op het terras. Speelgelegenheid voor de kinderen te over.

Drukke winterperiode

Na een winterperiode vol voorbereiden, opknappen, verbouwen en verhuizen opent het leukste gezinsmuseum van het zuiden weer haar poorten voor publiek. ‘De mei’ staat inmiddels op de nieuwe Peelboerderij, de perken liggen er weer op hun paasbest bij en de ambachtslieden hebben hun eigen werkplaats weer keurig op orde.

Gedurende het gehele jaar is een mooie vlastentoonstelling te zien in de ‘Gaffel’ – de moeite waard voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken en verwerken van dit natuurlijke product.

Kinderactiviteiten

Hoewel er tijdens elke openstelling wel van alles te zien en te beleven is voor kinderen, zijn veel woensdagmiddagen in het bijzonder op deze doelgroep ingericht. Van vlechten, bakken en knutselen tot huifkartochten. Actuele informatie over deze woensdagmiddagen is te vinden op de website van Eynderhoof.

Classic Day

Op zondag 4 juni organiseert de smedengroep een ‘Classic Day’. Op deze dag zullen heel veel klassieke auto’s, motoren, tractoren en bromfietsen worden tentoongesteld. De organisatie is nog op zoek naar bijzondere exemplaren!

Ben jij de trotse eigenaar van zo’n bijzonder exemplaar en wil je deze graag tentoonstellen op deze middag, neem dan vóór 10 april contact op met Ton Geurts ([email protected]).

Meer informatie

Meer informatie over de openingstijden, entreeprijzen en achtergrondinformatie van het Limburgs Openluchtmuseum is te vinden op de website www.eynderhoof.nl.