Ondernemersproject ZomerOndernemer Midden-Limburg gaat 16 mei van start

Foto door Nordy Visser

Ken jij iemand die het ondernemerschap interessant vindt of al langer rondloopt met een bedrijfsidee? Tijdens ZomerOndernemer Midden-Limburg krijgen jongeren tussen de 15 en 25 jaar uit de gemeenten Roermond, Weert, Leudal, Nederweert, Maasgouw, Roerdalen of Cranendonck de unieke kans om het ondernemerschap te ontdekken. 

StartUp Evenings, ondernemersworkshops en veel persoonlijke begeleiding 

Het project bestaat uit zeven avonden te beginnen met twee StartUp evenings. Tijdens deze avonden krijgen de deelnemers de basis van het ondernemerschap mee van gecertificeerde ondernemerscoaches.

Hierna volgen vijf ondernemersavonden waarin de deelnemers onder professionele begeleiding aan de slag gaan met hun eigen bedrijf. Elke avond staat een belangrijk ondernemersvraagstuk centraal. Hoe breng jij je product of dienst onder aandacht? Welke waarde bied jij je klanten en is je idee haalbaar? In de tussentijd krijgen de deelnemers beschikking over een gratis e-learning t.w.v € 350,-. 

ZomerOndernemer Midden-Limburg sluit 6 juli af met een feestelijke ondernemersmarkt. Tijdens deze afsluiting krijgen deelnemers de kans om hun bedrijfsidee onder de aandacht te brengen.

Bedrijfsidee en motivatie

Het enige wat deelnemers nodig hebben is een bedrijfsidee en een goede motivatie. Ze zitten nergens aan vast en inschrijven bij de KvK is niet verplicht. Het gaat er puur om jongeren te enthousiasmeren voor het ondernemerschap. Het project loopt naast de schooldagen, in de avonduren. 

Eerste twintig deelnemers krijgen gratis startkapitaal

Dankzij de steun van de regio Keyport en landelijke sponsoren is deelname aan ZomerOndernemer Midden-Limburg volledig gratis. Sterker nog, de eerste twintig deelnemers ontvangen zelfs een startkapitaal van maximaal € 200,-. Ga voor meer informatie, data en tijden naar https://www.zomerondernemer.nl/regio/midden-limburg/.

Landelijk actief

ZomerOndernemer is een project van Stichting The New Entrepreneur en bestaat al sinds 2010. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.