Concert voor (oud-)medewerkers RICK vanwege 75-jarig jubileum

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

RICK bestaat dit jaar 75 jaar. Speciaal voor de medewerkers en oud-medewerkers van het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie was er zondag in het Munttheater een besloten feest. Oud-leerlingen die naam gemaakt hebben in de kunst- en cultuurwereld gaven een concert.

Te gek

Onder andere percussionist Dominique Vleeshouwers, bandoneoniste Simone van de Weerden en violiste Olivia Scheepers waren van de partij. Volgens RICK-directeur Frank Rademakers was het heel gemakkelijk een programma voor dit feest samen te stellen: “Het zijn allemaal oud-leerlingen. Toen we die benaderden, en ze waren in de buurt in Nederland, kwamen ze zeker want ze vonden het allemaal te gek”.

Alle disciplines RICK

De genodigden werden niet alleen op muziek getrakteerd. Ook was er dans en poëzie. Maar ook andere afdelingen de bij RICK te vinden zijn waren in het Munttheater aanwezig. Zo hingen er aan de wanden foto’s van cursisten, gemaakt door cursisten.

Cadeautjes

Dit hele jaar trakteert RICK de regio nog op kunst- en cultuurcadeautjes. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan staan er nog muziekconcerten, dansshows, exposities en toneelvoorstellingen op het programma. Op www.rickraakt.nl vind je meer informatie.

In deze video zie je een aantal fragmenten uit het besloten concert in het Munttheater. RICK-directeur Frank Rademakers vertelt ook wat het instituut van plan is met het Nieuw Talent Orkest: https://youtu.be/A0HwLBb1H4c.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie