Punt Welzijn zoekt vrijwillige coaches voor statushouders

Punt Welzijn ondersteunt statushouders die net in Weert zijn komen wonen. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning op het gebied van huisvesting, financiën, onderwijs, zorg en het wegwijs maken in ‘de nieuwe’ stad. Ben jij de vrijwilliger die deze coaching van statushouders op zich wil nemen?

Je ondersteunt als coach bij het opbouwen van een sociaal netwerk en bij het zo snel mogelijk zelfstandig worden. Denk bijvoorbeeld aan het samen bellen naar de huisarts of het aanmelden bij een sportvereniging. Of aan het inrichten van de nieuwe woning of het samen doornemen van de post. Je helpt waar nodig en zet de statushouders in hun kracht. Kortom, je helpt een statushouder bij een goede start en toekomst in Weert!

Ben jij sociaal, leg je makkelijk contact en vind je het vooral leuk om praktisch bezig te zijn? Dan is dit vrijwilligerswerk echt wat voor jou! Uiteraard worden de werkzaamheden afgestemd op jouw kwaliteiten, interesses en agenda. En je staat er niet alleen voor. Er staat een team van vrijwilligers en beroepskrachten klaar om jou en de statushouders goed te ondersteunen. Want samen krijg je meer voor elkaar! Verder biedt Punt Welzijn een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling.

Spreekt dit vrijwilligerswerk je aan, maar doe je dit liever in Nederweert? Dat kan ook! Je krijgt dan grotendeels te maken met dezelfde taken. Je wordt dan vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Limburg.

Heb je vragen of wil je je meteen aanmelden voor een kennismakingsgesprek? Neem dan contact op via 06-57476416 of mail naar [email protected]