Rondleiding bij de zusters Birgittinessen

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Zondag 26 maart worden de deuren exclusief geopend van abdij Maria Hart aan de Maasstraat. De abdij werd gesticht in 1442 en in 1525 legde graaf Jacob van Horne de eerste steen voor een nieuwe kapel. In 1843 werd het klooster betrokken door de (slot)zusters Birgittinessen die er inmiddels 180 jaar onafgebroken bidden, leven en wonen.

Rondleiding

De rondleiding start in de prachtige kapel die rond 1843 werd gebouwd. Daar word je ontvangen door zuster Concezione, moeder-overste van de orde die een toelichting geeft op de huidige kloostergemeenschap en over de stichtster van de orde de H. Birgitta. Vervolgens lopen ze door naar de oude ontvangstruimte met het getraliede raam van waarachter de slotzusters vroeger bezoek ontvingen. Aansluitend bezoeken ze de bovenkapel met biechtkamer van de zusters en de daarnaast gelegen kapittelzaal. Van daaruit nemen ze een kijkje op de zoldergewelven van de kapel.

Mini-pavlova

Dan is het tijd voor een mini-pavlova (uit de eigen kloosterkeuken) en een kop koffie. Vervolgens lopen ze de kloostertuin in en krijg je een toelichting op de afgebroken ‘Hoogkerk’. Daarna brengen ze een bezoek aan de kloostertuin met het kerkhofje en de Lourdesgrot. Als afsluiting kun je het gastenverblijf bezichtigen en een flesje huisgemaakte Limoncello of Arancello kopen. De opbrengst van de rondleiding gaat geheel naar de restauratie en exploitatie van het klooster.

De rondleiding start op zondag 26 maart om 13.00 uur, duurt ca 2 uur en kost € 15,- per persoon. Dat is inclusief een kopje koffie en een Pavlova uit de kloosterkeuken.

Heb je interesse? Klik dan hier om te reserveren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie