Stadhuis Weert onder politiebewaking na bedreiging

Politiepatrouille bij ingang van Stadhuis Weert

Update 18.14 uur – Het stadhuis in Weert wordt sinds vrijdag tijdens openingsuren bewaakt door de politie. Voor het stadhuis staat een politiepatrouille die ervoor zorgt dat de veiligheid van de medewerkers en bezoekers van het stadhuis gewaarborgd blijft.

Dit besluit is genomen nadat er een bedreiging was geuit in de richting van de gemeente Weert. Een woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat er een bedreiging is geuit en dat de politie daarop maatregelen heeft genomen.

Er is niet bekend gemaakt wie er achter de bedreiging zit en wat de aard van de bedreiging precies is. Het is ook nog niet bekend hoe lang de bewaking van het stadhuis zal duren.

Update 18.14 uur: Een woordvoerder van de politie meldt dat er een verdachte is aangehouden. Het gaat om een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man werd aangehouden in Rotterdam. Nu de dreiging is verdwenen zal er ook geen politiebewaking meer nodig zijn.