SV Laar is uitgebekerd

Plaats een reactie
Foto door Jan Lemmen

SV Laar heeft niet, zoals Spakenburg, voor een daverende verrassing kunnen zorgen in de competitie voor de districtsbeker van de KNVB. In en tegen het drie niveaus hoger spelende SV Meerssen moesten de mannen van Laar met 3-1 het hoofd buigen.

Gevaarlijke gastheren

Werd SV Laar door de Meerssenaren weggespeeld? Zeker niet! In de eerste helft gaf SV Laar de Meerssenaren goed partij, zij het dat de gastheren gevaarlijker waren. Al in de vierde minuut van de eerste helft sloeg de meegereisde Laarder supporters de schrik om het hart toen een aanvaller van Meerssen in een nagenoeg vrije schietpositie voor doelman Mike Betting kwam. De bal verdween ter hoogte van de kruising net naast het doel. Enkele minuten voor rust trof een schot van een aanvaller de paal; de terugketsende bal werd hard ingeschoten en door een verdediger van de doellijn gehaald. Met een stand van 0-0 gingen de ploegen de rust in.

Draaglijke achterstand

Al enkele minuten na de hervatting trapte de scheidsrechter in een toneelstukje van een aanvaller ven Meerssen. In het strafschopgebied kwam hij in een duel met aanvoerder Nick Stroek ten val. Penalty besliste de scheidsrechter. Doelman Mike Betting koos de goede hoek, maar kon net niet bij de zuiver ingeschoten bal (1-0). Het lukte SV Laar niet om dit te beantwoorden met een tegenoffensief. Meerssen werd steeds sterker en met doelpunten in de 36e en 38e minuut na rust werd SV Laar op een achterstand van 3-0 gezet. Enkele minuten voor het eindsignaal wist topscorer Stijn Jacobs met een hard schot in de rechterhoek de stand een draaglijker aanzien te geven.

Op de overwinning van SV Meerssen valt weinig af te dingen en gelet op de uitgelaten stemming in de supportersbus had de aanhang van SV Laar er vrede mee.