Vermeende woningbrand blijkt stookvuur in tuin op Moesel

De hulpdiensten zijn zaterdag rond 21.45 uur gealarmeerd vanwege een vermeende woningbrand in de wijk Moesel.

Vanuit de omgeving Nassaulaan / Oranjeplein was alarm geslagen nadat er mogelijk vlammen waren gezien bij een woning. In eerste instantie werd gevreesd voor een brand in een woning aan het Oranjeplein.

De brandweer ging op onderzoek uit rond de betreffende woning waar mogelijk vlammen waren gezien. De politie zocht ondertussen elders in de buurt naar een mogelijke brandhaard.

Na enige minuten bleek de situatie gelukkig mee te vallen. De rode gloed kwam vanaf een stookvuur in een tuin elders in de buurt. Er was geen gevaar voor de omgeving. De brandweer ging samen met de politie nog een kijkje nemen, waarna de hulpdiensten weer snel vertrokken.