Vertoning ‘Aber der Kirche passiert nichts’ in Nederweert-Eind

Algemeen Nederweert Reageer 2 min. leestijd

Nederweert-Eind – ‘Aber der Kirche passiert nichts’ is de titel van de film van Peter Crins uit Leveroy, die hij maakte samen met Peter Hermans. Inmiddels is deze film vijf keer vertoond in Leveroy en twee keer in het Munttheater te Weert, steeds voor volle zalen. Vanuit de seniorenvereniging uit Nederweert-Eind is het initiatief ontstaan deze film op 19 maart eveneens te vertonen in Gemeenschapshuis Reigershorst in Nederweert-Eind.

Impact van de oorlog in Nederweert en omstreken

De film gaat over de impact van de oorlog in de regio van Weert, Nederweert en omstreken. Veel aandacht is er voor de gebeurtenissen in het najaar van 1944, toen terugtrekkende Duitsers zich in deze streek hadden verschanst. Ook allerlei andere elementen van de oorlog komen aan bod, zoals Jodenvervolging, verzet, onderduikers, enz. Ook de zogeheten ‘Kerkrazzia’s’ die in de omgeving plaatsvonden maken onderdeel uit van de film.

Met de bevrijders in het zicht werden in oktober 1944 nog veel mannen uit de regio gedeporteerd naar Duitsland voor het verrichten van dwangarbeid. Een aantal van hen komt in deze film aan het woord.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 19 maart 2023
  • Locatie: Gemeenschapshuis Reigershorst, Pastoor Maesplein 13 in Nederweert-Eind
  • Aanvang: 13.30 uur (zaal open om 12.30 uur)
  • Entree: € 10,- (ontvangst met koffie/thee)

De filmmakers, Peter Crins en Peter Hermans, zullen bij de voorstelling aanwezig zijn.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie