Vogelexcursie in natuurgebied De Kwegt in Nederweert-Eind

Algemeen Nederweert Weert Reageer 1 min. leestijd

Nederweert-Eind – Op 9 april organiseert de vogelwerkgroep een vogelexcursie in natuurgebied De Kwegt in Nederweert-Eind.

De Kwegt

De Kwegt is een vogelrijk gebied in Nederweert. Een klein deel van het gebied is aangewezen als Natura 2000-gebied. Ook de rest van het gebied is heel aantrekkelijk voor de vele vogels die er verblijven. 

Als je watervogels wilt spotten is dit een mooie plek. Waarschijnlijk worden er eenden, ganzen, reigers, ijsvogel, putters, geelgorzen en vele andere vogels waargenomen.

Vogelexcursie

De vogelexcursie wordt georganiseerd door de Vogelwerkgroep van IVN Weert e.o. Verzamelen kan om 8.00 uur bij het Natuur- en Milieucentrum in Weert of om 8.20 uur bij de parkeerplaats aan De Kwegt (P1 op onderstaande kaart).

De wandeling duurt maximaal drie uur. De organisatie raadt aan een verrekijker, vogelboek of -app en gepaste kleding en schoeisel mee te nemen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Aarts via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie