Voordelen van thuiswerken in Weert

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (Milkos)

Ongewild werd het in 2020 en 2021 populairder dan ooit: thuiswerken. Inmiddels hoeft het niet meer, maar doen veel mensen het alsnog. Omdat ze dat willen en hun werkgever het mogelijk maakt – gezien de vele voordelen die werken vanuit huis kan bieden. Daarnaast zijn er ook mensen die altijd vanuit huis werken, omdat ze niet anders kunnen. En er zijn mensen voor wie thuiswerken een oplossing biedt om een betere balans in hun leven te creëren. Op 16 maart, de Dag van de Thuiswerker, wordt aandacht besteed aan al die thuiswerkers.

Positieve ontwikkeling

Dat zijn er sinds de pandemie dus heel wat meer dan voorheen en dat ziet de organisatie van de Dag van de Thuiswerker als een positieve ontwikkeling. Werkgevers staan er meer voor open hun medewerkers thuis te laten werken en dat schept mogelijkheden. Mensen die bijvoorbeeld vanwege een aandoening of langdurige ziekte moeite hebben met de reis naar of drukte op kantoor kunnen zo alsnog aan de slag en hun werkgevers hoeven niet onnodig afscheid van hen te nemen. Een win-winsituatie dus.

Thuiswerken in Weert

Naast functioneel kan thuiswerken ook gewoon heel prettig zijn. Zo bespaar je reistijd en fileleed, kun je je werkomgeving helemaal afstemmen op je eigen voorkeuren, heb je meer ruimte om je eigen werktijd in te delen en hoef je je niet druk te maken over je outfit – althans, niet over het gedeelte dat je buiten beeld kunt laten tijdens online meetings.

Bovendien hoeft thuiswerken niet altijd letterlijk ’thuis’ werken te betekenen. Wie de mogelijkheid heeft kan ook het centrum van Weert induiken en werken vanuit een gezellig café of met een beetje geluk zelfs zonnig terras. Daar zit je meteen goed voor een welverdiende lunch of gezellige vrijdagmiddagborrel met andere thuiswerkende Weertenaren.

Werk jij regelmatig vanuit huis?


Bekijk je dit bericht via de app en wil je de poll invullen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie