Wat betekent de ziekenhuisstaking voor patiënten van het SJG?

De vakbonden hebben onlangs een landelijke actiedag aangekondigd op donderdag 16 maart. Zorgmedewerkers gaan dan actie voeren voor een betere cao. Ook medewerkers van SJG Weert sluiten hierbij aan. 

Zondagsdienst

Dit betekent dat er op die dag een aantal afdelingen volgens een zondagsdienst werken. Wat dit concreet voor de patiëntenzorg betekent weten ze bij het SJG op dit moment nog niet. Zodra hier meer duidelijkheid over is communiceren ze dit via hun website en de gebruikelijke social media-kanalen.  

Wat betekent dit voor patiënten met een afspraak op 16 maart?

Heb je op 16 maart een afspraak in het ziekenhuis en kan door de actie jouw afspraak niet doorgaan dan nemen ze tijdig contact met je op voor het verplaatsen van jouw afspraak. Dit hoef je dus niet zelf te doen. Zelf het ziekenhuis bellen is niet nodig. Je wordt door hen gebeld. In de loop van komende week wordt duidelijk welke afdelingen en poliklinieken gaan meedoen aan de actiedag.

Spoedzorg

Patiënten die spoedzorg nodig hebben op 16 maart worden net als altijd geholpen. Net zoals bij de gebruikelijke weekend- en zondagsdiensten.